Akril ecset tartása, tárolása

Amikor festünk csak az ecset szőrét mártsuk a festékbe, a foglalat ne érjen bele. Az ecsetnek nem tesz jót, ha vízben áll. Az akrilesték gyorsan beleszáradhat az ecsetbe, rövid időre vízbe állíthatjuk, míg szüneteltetjük a munkát, mégis inkább azt javaslom, hogy ebben az esetben is mossuk át vízzel. Az első mozdulatokhoz tartozik, hogy megtanuljuk az […]

-

Amikor festünk csak az ecset szőrét mártsuk a festékbe, a foglalat ne érjen bele. Az ecsetnek nem tesz jót, ha vízben áll. Az akrilesték gyorsan beleszáradhat az ecsetbe, rövid időre vízbe állíthatjuk, míg szüneteltetjük a munkát, mégis inkább azt javaslom, hogy ebben az esetben is mossuk át vízzel.


Az első mozdulatokhoz tartozik, hogy megtanuljuk az ecsetet húzni, különben letöredeznek a szőrei. Ha festék maradt az ecseten és kezd megszáradni, azt óvatosan szálirányban lehúzva, nyomkodjuk ki az ecsetből. Amikor befejezzük a festést mindig mossuk ki az ecsetet langyos, szappanos vízben, a tenyerünkhöz dörzsölve. A szőr közé tapadt vizet egy suhintással távolítsuk el, majd finom mozdulatokkal formázzuk az ecsetet az eredeti formájára és hagyjuk megszáradni.

Az ecsetet mindig szőrével felfelé állítva tároljuk. Zárt helyen tárolva, ott ahol nedvesség is érheti megpenészedhet.

/Forrás: http://www.muveszekboltja.hu/ecset.htm, Braun Gábor (festő)/

Beküldő: Norka