Kincses Alina – Hogyan készítsünk tartós körmöket?

A MŰKÖRÖM KÉSZÍTÉS ELSŐ, és talán a legfontosabb lépése az ELŐKÉSZÍTÉS! Mi a titka a tartós, problémamentes műkörömnek, mitől lesz hordható, akár hat hét után is?! Kincses Alina vagyok, oktatásaimon is ez az első, és legfontosabb téma:  hogyan készítsünk tartós körmöket! Nos ez nem titok: kell hozzá egy ügyes, és tanult szakember, aki igényes munkát akar végezni, […]

-

A MŰKÖRÖM KÉSZÍTÉS ELSŐ, és talán a legfontosabb lépése az ELŐKÉSZÍTÉS!

Mi a titka a tartós, problémamentes műkörömnek, mitől lesz hordható, akár hat hét után is?!

Kincses Alina vagyok, oktatásaimon is ez az első, és legfontosabb téma:  hogyan készítsünk tartós körmöket!

Nos ez nem titok: kell hozzá egy ügyes, és tanult szakember, aki igényes munkát akar végezni, és elégedett vendégeket akar maga köré gyűjteni.

A levegősödés okai sokoldalúak lehetnek, mégpedig az egyik a körmös hibájából adódhat, ami a nem megfelelő előkészítés miatt van. Sokan nem figyelnek oda munkájukra, kapkodnak, nem elég alaposak, vagy nincs meg a megfelelő tudásuk, képzettségük, a szakma végzéséhez. ( Itt jegyezném meg, ha kérdésed van,  vagy elakadtál valahol, ne a fórumokat böngészd, inkább keress egy jó tanárt, és ne sajnáld a pénz, hogy megfelelő tudást szerezz magadnak, hisz az egy napos képzés annyiba kerül mint egy új köröm! Tehát szinte potom pénzért tudsz majd lelkiismeretesen dolgozni, és ha ügyes vagy, akkor hibátlanul is! ). Esetleg nem is érdekli őket, ezért egy óra alatt akarnak végezni a vendéggel, nekik rossz hírem van: az alapos előkészítés 3/4 óra, és ezután következik a köröm készítése, természetesen hossztól, formától, a  díszítés mennyiségétől függően 3/4, és 2,5 óra közé tehető!

A másik pedig igenis a vendégünk… azaz a jelenlegi egészségi állapota. Az iskolában ugyan tanultuk, hogy hideg, nyirkos kézen nem lesz tartós a köröm, hacsak nem választunk egy erősebb előkészítő anyagot. (erről később olvashatsz). Tehát a levegősödésnek, felválásnak a szakemberen kívül álló okai lehetnek: a menstruáció, és egyéb hormonális elváltozások, erős- esetleg enyhe gyulladás a szervezetben, erős stressz, hideg- nyirkos kéz. Ebben az esetben savas vízelvonót, és tapadás közvetítőt is használok, ez utóbbit fél percig lámpázom. És három hétre rendelem vissza a vendéget.

Előkészítő anyagok:

Szinte minden gyártó/forgalmazó máshogy nevezi az előkészítő anyagaikat, ezért az egyszerűség kedvéért Én magyarul fogom említeni őket.

1.)    Vízelvonó: (primer)

a.) savmentes: problémamentes körömre, b.) savas: problémás, nedves körömre, c.) 3/1 inkább problémamentesre gombaölőt is tartalmaz.

2.)    Töltési vonal korrigáló: (no line)

állítólag a ki nem reszelt vékony levegős csík eltüntetésére/javítására szolgál, oda ragasztja a felvált körmöt, nagyon vékonyan kend, és csak a kis vonalra.

3.)    Tapadásközvetítő: (bond)

a köröm lemezbe tapad, majd ragacsos, fényes felületű lesz, ehhez erősebben tapad az alapozó zselé. Nagyon vékonyan kell felkenni!

4.)    Alapozó zselé:

ez ugyan nem előkészítő anyag, de ide sorolnám, mert ez a közvetítő az előkészítés, és az építés között.

Az előkészítés menete tip-es hosszabbítással:

Zselés, és porcelános technikánál is ugyanaz, fertőtlenítő kézmosást követően a következő lépésekből áll:

1.)    A körmök rövidítése a tip ütközési ívéhez, majd a reszeléskor keletkezett sorja leszedése bufferrel.

2.)    Portalanítás.

3.)    Tip felragasztása levegő mentesen, finom nyomással.

4.)    A kívánt hosszra vágás, tip vágóval!

5.)    Összereszelés a  saját körömmel, előbb durva majd finom reszelővel.

6.)    A maradék bőr feltolása, lekaparása igény szerint attól függően mennyi a kutikula bőr.

7.)    Portalanítás alaposan!

8.)    A megfelelő vízelvonó felvitele, csak a saját körömre! Tip-re nem kerülhet, mert meggyengíti a műanyagot, és az később megtörhet az építő anyag alatt, ezáltal a stabilitása, tartóssága csökken!

9.)    Teljes száradás után kenjük fel a tapadás közvetítőt, nagyon vékonyan, problémás köröm esetén fél percig lámpázhatod. (Ezt csak a zselé alá alkalmazzuk!)

10.)  Ezt követi az alapozó zselé, vékony rétegben a körömbe dörzsölni óvatosan, hogy a bőrhöz ne érjen, mert ez is lehet a felválás oka! majd egy percig lámpázni. (porcelánnal való építés esetén, nem alapozunk, hanem a vízelvonó száradása után rögtön teheted a gombócokat)

Az előkészítés menete sablonos/ideiglenes  meghosszabbítással:

1.)    A körmök rövidítése a sarkok meghagyása, majd a reszeléskor keletkezet sorja leszedése bufferrel.

2.)    Köröm felületének mattitása nagyon finom reszelővel.

3.)    A maradék bőr lekaparása, feltolása igény szerint attól függően mennyi a kutikula bőr.

4.)    portalanítás alaposan!

5.)    A megfelelő vízelvonó felvitele, a saját körömre!

6.)    Teljes száradás után kenjük fel a tapadás közvetítőt, nagyon vékonyan, problémás köröm esetén fél percig lámpázhatod. (Ezt csak a zselés építésnél alkalmazzuk!de itt sem feltétlenül szükséges)

7.)     Ezt követi az alapozó zselé, vékony rétegben a körömbe dörzsölni , óvatosan hogy a bőrhöz ne érjen, mert ez is lehet a felválás oka! és a kívánt formát kialakítani a sablonon, majd egy percig lámpázni. (porcelánnal való építés esetén, nem alapozunk, hanem a vízelvonó száradása után rögtön teheted a gombócokat, de itt is ügyelj arra, hogy a bőrhöz ne érjen!)

Az előkészítés menete Töltésnél:

1.)    A körmök rövidítése, majd a reszeléskor keletkezet sorja leszedése bufferrel.

2.)    Felső réteg lereszelése durva reszelővel, vagy csiszoló géppel (ez utóbbit csak gyakorlott kézbe ajánlom, mert komoly sérüléseket okozhatsz vele!) majd a saját körömmel való összereszelése finom reszelővel, az esetleges levegős részek eltávolítása

3.)    A maradék bőr lekaparása, feltolása igény szerint attól függően mennyi a kutikula bőr.

4.)    Portalanítás alaposan!

5.)    A megfelelő vízelvonó felvitele, a saját körömre!

6.)    Teljes száradás után, a töltési csík eltüntető felkenése a vonalra, amennyiben szükséges.

7.)    Ezt követően kenjük fel a tapadás közvetítőt, nagyon vékonyan, problémás köröm esetén fél percig lámpázhatod. (Ezt csak a zselés építésnél alkalmazzuk!de itt sem feltétlenül szükséges)

8.)     Ezt követi az alapozó zselé, vékony rétegben a körömbe dörzsölni , óvatosan hogy a bőrhöz ne érjen, mert ez is lehet a felválás oka! és a kívánt formát kialakítani a sablonon, majd egy percig lámpázni. (porcelánnal való építés esetén, nem alapozunk, hanem a vízelvonó száradása után rögtön teheted a gombócokat, de itt is ügyelj arra, hogy a bőrhöz ne érjen!)

Az itt leírtak csak „mankók”! és ez csak az ELŐKÉSZÍTÉS, ezek után jön még az igazán nagy feladat: a KÖRÖM KÉSZÍTÉSE…

Véleményem szerint fontos, hogy mindezeket élőben lásd, és a helyszínen, oktató jelenlétében rögtön gyakorolhasd is a látottakat!