14-1-2

Kincses Alina – Irány a spájz

Mostanában akármerre nézek, kiállítások, újságok, internet, reklámok, katalógusok, poszterek… mindenütt full díszített, nagyon hosszú, és nehezen elkészíthető formájú körmöket látok, pedig a „nagyközönség” még mindig a szolid, úgynevezett: hordható körmök, és díszítések felé hajlik… Ne ijedj meg hogy neked nem megy ezeknek a hihetetlen méretű, formájú, díszítésü, csodaszép körmöknek az elkészítése, hisz ha szépen dolgozol […]

-

Mostanában akármerre nézek, kiállítások, újságok, internet, reklámok, katalógusok, poszterek… mindenütt full díszített, nagyon hosszú, és nehezen elkészíthető formájú körmöket látok, pedig a „nagyközönség” még mindig a szolid, úgynevezett: hordható körmök, és díszítések felé hajlik…

Ne ijedj meg hogy neked nem megy ezeknek a hihetetlen méretű, formájú, díszítésü, csodaszép körmöknek az elkészítése, hisz ha szépen dolgozol az egyszerűbbnek tűnő munkák lesznek hordhatóak, vendégeid pedig elégedettek, tehát nyugi!

A rég elfelejtett színes tört kagyló…

Új vagy a szakmában, hallottál a tört kagylóról? Esetleg már régi motoros vagy, és emlékszel még az elfelejtett, de akkoriban igen népszerű díszítő elemre?! Szinte minden vendég franciára készített körmébe csempésztünk egy kicsit belőle, hisz a szivárvány összes színében lehettet kapni, sőt a darabkák mérete is más-más, így még könnyebben lehet dolgozni/ díszíteni vele. 

Finomkodjunk hát egy kicsit, ha nem dobtad ki, keresd csak meg, talán meg vannak még a 2008-as rejtett tartalék befőttes üvegek körött… IRÁNY A SPÁJZ!

Ezzel a finomra tört lapocskákkal történő díszítéssel akár átmehetünk a nyárból– a télbe, szép lassan hónapról–hónapra, majd karácsonyra ismét előtérbe helyezhetjük az ilyenkor aktuális több árnyalatú piros, zöld, arany, ezüst, kisebb- nagyobb szemű csillámporainkat, selyem fényű- színes zseléket, és porcelánporokat.

A tört kagyló beépítési technikájának csak egyetlen módja van, viszont számtalan lehetőséged van a színekkel, és a térrel játszani a körömben a zselé, vagy akár a porcelán alatt is. Ezeket a kagylócskákat variálhatod többféle, a rendelkezésedre álló díszítő elemmel, ne félj keverni! Csak a képzeleted, bátorságod, és vendéged igényei szabhat határt csodaszép remekművednek!

Dobd fel a csillámport…

Ötletek milyen egyéb díszítő elemekkel, és technikákkal teheted érdekessé a már szinte „unalmas” csillámport, és a natúr franciát… Ide válogattam nektek saját munkáimból csillámporral-kagylóval beépített/elkészített egyszerűbb körmöket.

Jó munkát!

Kincses Alina

www.alinamukorom.hu