Kincses Alina – Miért fontos a továbbképzés ?

Becsengettek… Miért fontos a továbbképzés, mikor, és hol tanuljak…? Szeptember elsején kinyíltak a bölcsődék, óvodák, általános-, és középiskolák kapui, szeptember közepétől a felsőoktatásban kezdődött meg a tanítás…  Becsengettek! Októbertől pedig számtalan egyéb tanfolyami képzés indul. Többek között a MŰKÖRMÖS SZAKMÁBAN IS!Idén ősszel is rengeteg rendezvény kiállítás, és tovább képzés is lesz, nagyobbnál-nagyobb cégek, és jobbnál-jobb oktatók […]

-

Becsengettek…

Miért fontos a továbbképzés, mikor, és hol tanuljak…?

Szeptember elsején kinyíltak a bölcsődék, óvodák, általános-, és középiskolák kapui, szeptember közepétől a felsőoktatásban kezdődött meg a tanítás…  Becsengettek!

Októbertől pedig számtalan egyéb tanfolyami képzés indul. Többek között a MŰKÖRMÖS SZAKMÁBAN IS!Idén ősszel is rengeteg rendezvény kiállítás, és tovább képzés is lesz, nagyobbnál-nagyobb cégek, és jobbnál-jobb oktatók tanítanak meg bennünket  újabb fortélyokra, és a legújabb technikákra, vagy akár az alapokra!

Kincses Alina

-alinaműköröm-

Miért fontos a továbbképzés…?

A folyamatos továbbképzést nagyon fontosnak tartom, bár véleményem szerint minden szakmára születni kell! Gondolom ezt a mondást Ti is biztosan hallottátok  már néhányszor, a lényeg, hogy ez igaz! Ha nincs az adott szakmához érzékünk, esetleg a személyiségünkhöz nem illik, akkor hiába jó az alapképzés, mégsem tudunk tökéletes munkát végezni.

Elsősorban azért kell tovább képezned magad, mert a mi „szakmánkat”  nagyon rövid tanfolyami idő alatt kell elsajátítani. Amennyi az elméleti, és gyakorlati tananyag, (ráadásul két szakmát tanulunk egyszerre) lehetetlen négy és fél hónap alatt, heti 1-2 alkalommal tökéletesen megtanulni ezt az anyagmennyiséget. Mivel most ez a rendszer, és Te elvégezted a képzést, rád, az esztétikai érzékedre, és a lelkiismeretedre van bízva, (ha nem csak kényszerből választottad ezt a szakmát, ugyanis ha mégis vendégeid azt megérzik), hogy megfelelően képezd magad.

Nézd meg milyen körmöket készítesz, hogy dolgozol, pedikűrözöl, figyeld meg milyennek kell lennie a kész munkának, ha úgy látod vannak hiányosságok, valamit nem értesz, vagy megválaszolatlan marad a tanfolyam elvégzése után: keress egy oktatót akitől szívesen tanulnál. Szerencsére ma már szerte az országban vannak Jó tanárok. Itt jegyezném meg: ne az ár domináljon, mindig érdeklődj milyen tudással, háttérrel, referenciával rendelkezik az általad választott oktató

1.Tehát nagyon fontos a megfelelő szakmai felkészültség, háttér tudás, akár manikűrős, akár pedikűrös, vagy műkörmös vagy. Ne sajnálj befektetni a továbbképzésekbe, hisz egy oktatási nap ára töredéke annak mint amekkora veszteség érhet, ha nem megfelelő munkát végzel! Pl: elvesztheted a vendégedet, aki ráadásúl nem küld több kuncsaftot neked, és még lehet, hogy rossz híredet is kelti, netalán még kárt is okozol körmén vagy bőrén, fel is jelenthet, kártérítést is követelhet! A kollégák nem ajánlanak saját vendégeiknek.

2. A vendéget sok minden érdekli, van olyan aki folyton kérdez: ezt miét, azt miért, az mi? stb. Ezekre a kérdésekre is tudnod kell válaszolni. ez is biztonságot nyújt a vendégednek aki tudja hogy egy megfelelően képzett szakember ül vele szemben!

3. A fórumokon feltett kérdésekre adott válaszok, nem igazán nyújtanak segítséget, hisz ez is az a szakma amit látni is kell ahhoz, hogy utána tudd csinálni!

Ne sajnáld a pénzt díszítő anyagokra ha mindig meg akarsz újulni!

De feltétlenül nézz körül alaposan, mert van a „nevem miatt vagyok drága” kategória, viszont a másik véglet se jó!! Mindig tartsd szem előtt: az olcsó néha drága!

Figyeld az ár/érték arányát.

Kincses Alina

www.alinamukorom.hu