Kincses Alina – Ne add fel, szerencsénk van!

Amennyiben 2010 szeptembere előtt végeztél akkor ez a cikk neked szól: Általában egy képzés elvégzését követően, 1 szakmát tudhatunk magunkénak, de nekünk MÉG szerencsénk van! Hogy mire is gondolok?! Azt tudjuk a mi végzetségünk: Kéz-lábápoló, műköröm építő, tehát máris három szakmánk van. Mivel nem sok köze van ezeknek egymáshoz, ezért ma már külön oktatják a: […]

-

Amennyiben 2010 szeptembere előtt végeztél akkor ez a cikk neked szól:

Általában egy képzés elvégzését követően, 1 szakmát tudhatunk magunkénak, de nekünk MÉG szerencsénk van! Hogy mire is gondolok?! Azt tudjuk a mi végzetségünk: Kéz-lábápoló, műköröm építő, tehát máris három szakmánk van.

Mivel nem sok köze van ezeknek egymáshoz, ezért ma már külön oktatják a:

Láb ápolást:

Aminek elsősorban gyógyászati célja van: bőrkeményedések eltávolítása, fertőzött bőr-, és körmök gyógyítása, benőtt köröm-, tyúkszem kezelése, és csak másod sorban esztétikai:  körmök díszítése, láb ápolása-, masszírozása.

Kézápolás- Műköröm építést:

Ami elsősorban a köröm korrigálásával, ápolásával, díszítésével foglakozik, így inkább esztétikai síkon marad, illetve a kéz köröm bőrének ápolásával ami a kutikula elhalt bőrének eltávolítása (hagyományos, vagy francia manikűrrel), másodsorban a kéz, és a karok bőrének ápolásával, masszázzsal és parafinos kezeléssel.

Mivel nekünk még egyben oktatták, ezért szerencsénk van, és fordítsuk javunkra tudásunkat, ugyanis az elmúlt évben egyre kevesebben készíttettek műkörmöt, megváltozott életkörülményeik-, kevesebb jövedelmük miatt… Ennek következménye lett, hogy sokan abbahagytátok a „műkörmözést”, arra nem is gondoltatok, hogy van még egy tartaléktudás a tarsolyotokban, amire viszont egyre nagyobb lett az igény. Ez pedig a manikűr, és a pedikűr!

Közeleg a tavasz, kibújnak a kezek a kesztyűkből, a lábak a csizmákból! Elkezdik keresni fiatalok, idősebbek, hölgyek, urak, a manikűröst, és a pedikűröst. Most nagy esélyed van újra kezdeni! Sőt még a műköröm készítés bizonyos formájánál is megmaradhatsz, ami a: sajátköröm megerősítése, rágott köröm javítása, színes zselés „lakkozás”- kézre lábra, letört lábköröm korrigálása. Tehát ne keseregj, tedd félre a műkörmös cuccaidat (de ne dobd el), és vedd elő az ollókat, késeket, és HAJRÁ dobd be magad!

Jó munkát, sok sikert kívánok!

Kincses Alina műköröm technikus, és oktató.

www.alinamukorom.hu