Kincses Alina – Vendégfogadás, vendégvárás, árkalkuláció, garancia

-Vendégfogadás: Ez egy nagyon fontos és kényes téma. A vendégfogadáshoz hozzátartozik a vendégek kezelése is, beszélgetések során átadott információk kezelése, pl.: a következő kezelés alkalmával rá tudj kérdezni, mi történt az…? Hogy alakult a…? Fontos a titoktartás, a beleérző képesség, a megértő magatartás, a nem tolakodó érdeklődés. Az épp elmenő, vagy akár a jövő vendéget, […]

-

-Vendégfogadás:

Ez egy nagyon fontos és kényes téma. A vendégfogadáshoz hozzátartozik a vendégek kezelése is, beszélgetések során átadott információk kezelése, pl.: a következő kezelés alkalmával rá tudj kérdezni, mi történt az…? Hogy alakult a…?

Fontos a titoktartás, a beleérző képesség, a megértő magatartás, a nem tolakodó érdeklődés.

Az épp elmenő, vagy akár a jövő vendéget, ill. bármelyik vendéget, munkatársat TILOS kibeszélni!

-Árkalkuláció:

Régi és új házak egymáshoz érnek, tehetősebb és szolidabb fizetésből élők egy emeleten laknak! Ma már az „anyagi színvonal” nem koncentrálódik egy városra, vagy épp egy kerületre, amióta sorra építik a lakóparkokat, mindnyájan egymás mellett élnünk! Tehát már lejárt az az idő amikor: itt ennyit, ott annyit fizetett a vendég!

Saját véleményem, hogy csak a munkád minőségéhez, a felhasznált idődhöz, és a szakmában lévő helyed alapján kalkuláld az áraidat!!!

Az időigényesség, és az anyag költség miatt nem tudsz egy bizonyos ár alá menni, (ne feledd melletted dolgozik „valaki”, akinek fél óra munkájáért, anyagköltség nélkül fizetnek a vendégek annyit mint neked!) kivéve akkor, ha az időt, és az anyagot megspórolod, sok körmös ezt meg tudja tenni, mert vendégköre, a nem túl igényesek közé tartoznak. De ezen kívül vannak az igényes, kifogástalan munkát végző nagyon szépen dolgozó, TANULT körmösök, és az igényes vendégek! na ott már nincs mese, ha szépen, és jól dolgozol, az már igenis két óra! Ne engedj a gagyiknak, kitartás!!!!

-Kezdők garanciája:

Vállalj garanciát míg elég gyakorlott nem leszel, így vendégeid látni fogják lelkesedésed! és bízni fognak benned. ebben az esetben te csak nyerhetsz: mégpedig azzal, hogy új vendéged nem megy máshova csalódottságában, ha valami probléma adódna, hanem szívesen fordul hozzád, így láthatod mit rontottál el. Hibáidból sokat tanulhatsz, a tapasztaltakat pedig saját javadra fordíthatod, hisz lehetőséged adódik a javításra/korrigálásra!

Most használd ki a mondást: minden rosszban van valami jó!

Jó munkát! Jó tanulást!

Kincses Alina

www.alinamukorom.hu