Nails.hu Fórumok Műkörmös Fórum Épitett vagy tipes technika?

Épitett vagy tipes technika?

 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
 • This topic is empty.
 • Felhasználó
  Dobosné Szilvi

  Nekem, ezt a formát nem nagyon kedvelik a vendégeim 🙁 viszont, most volt 2 olyan körömrágós vendégem, akik 5 hétre jöttek vissza, és sem levegõ, sem törés, sem más hiba nem volt rajta, picit megkopott a fény, de az akrilminta tökéletesen ott figyelt 🙂

  Inaktív
  Névtelen

  ugyi vagy

  Felhasználó
  Salamon Erzsébet

  …..ezt a formát nálam sem nagyon kedvelik, fõleg a fiatalok,  maximum az ultramini kockát……pedig sokszor jobb lenne, amikor egyáltalán nincs oldalvonala a körömnek, annyira körömrágós……de nem tetszik nekik ez a forma, mit lehet tenni…

  Felhasználó
  Dobosné Szilvi

  köszi 🙂 az igazság az, hogy annyi gyakorlatot szereztem pár hónap alatt a körömrágós vendégeimmel, mint mások évek alatt.. nem beképzeltségbõl mondom, de 10-bõl 9 vendégemnek nagyon gázosak a körmei..és amikor jönnek, hogy hoznák a barátnõjüket is, már elõre elkezdek imádkozni, hogy szép körmei legyenek, és amikor elõször eljönnek, és mutatják félve  a kezüket már tudom, hogy még 1-el több 🙁 ja, és a legjobb az egészben, hogy nem csak rágott a körmük, hanem annyira induri-pinduri, hogy a 2 éves fiamnak könnyebben építenék. a csiszifej szélesebb, reszelõ is felejtõs…ááááááááááááááááááá

  Felhasználó
  Törteli Ildikó

  Igen, õk is erõsködtek vagy három-négy alkalommal. aztán mondtam, hogy próbálják ki. És lám, bevált, és azóta nincs is nagy gáz vele. Ennek, akit linkeltem, ék alakú volt a körme, annyira kirágta. mondtam neki, hogy én görcsölhetek vele franciát, nem gond, csak ziher, hogy 1. betörik neki oldalt (mindig a szájában van a keze), 2, dupla áron csinálom majdnem, mint a sima káh-t. Meggyõztem 🙂 azóta nem is kér mást, mert ez két-két és fél hétig jó neki.

  Felhasználó
  Salamon Erzsébet

  általában mindegyik nehéz eset……azt gondolja, hogy mi pik-pakk rendbe hozzuk, amit õk évek óta tövig rágtak….

  Felhasználó
  Törteli Ildikó

  Tudom 🙂 én fel szoktam hozni a fogyókúrás példát, hogyha valaki 200 kilóról akar lefogyni felére, az nem megy hirtelen, mert nem tegnap rakódott rá a plusz 150 kiló, hanem évek alatt. Ha nem érti meg, akkor IJT.  De általában megértik. Mondjuk mákom van, mert tényleg nincs sok problémás körmöm.

  Felhasználó
  Dobosné Szilvi

  szerencsés vagy 🙂 én kezdõként jól megkaptam, bár most már nem bánom, mert elég jól "begyakoroltam" 🙂

  Felhasználó
  Törteli Ildikó

  Régen nekem is sokkal több volt, mióta pesten vagyok nem annyi. amit megmondom, annyira nem is bánok 🙂

  Felhasználó
  Sisa Erika

  Kár, hogy nem láttátok a Vendégem kezét: teljesen lerágott, semmi szabadszél és a husi kiemelkedett.  Én sem szeretem a tipet, de nem lehetett sablonnal dolgozni!Ez alá hogy teszel sablont? Az csak hab volt a tortán, hogy hosszú és természetesen vékony körmöket kért! El sem küldhettem, mert egyrészt ismerõs volt, másrészt még nem válogathatok a Vendégek közül.

  Felhasználó
  Törteli Ildikó

  Nem kell alátenni a sablont 🙂 Elé lehet. Vagy elõször a bõrére építeni, és utána alá a sablon. Viszont rágott körmû kérhet tõlem hosszút.. nem kap. Több okból sem. Nem fogom két hetente nézni a leamortizált munkám, amivel teszem azt, dolgoztam 3 óra hosszát, a másik meg, hogy nem biztos, hogy szívesen fizetné ki két hetente egy ilyen szett árát. A döntés az övé, hogy kell-e neki a rövid?  Mert az egy dolog, hogy rágja, a másik dolog, hogy csodát ne várjon senki, mert körmösök vagyunk, és nem varázslók!  Egy totál picire leamortizált saját körmön a hosszú köröm pláne nem marad meg. És, ha ezt nem fogja fel, akkor az az õ baja.  Mi jót akarunk, de ha nem hallgat a szakemberre, akkor nem lehet rajta segíteni.
  Mi vagyunk a szakemberek, nekünk kell eldönteni, hogy milyen határok között vállalunk el valakit. Ha csodát vár, én sajna azt nem tudom megadni neki. Jelzem, más sem.

  Felhasználó
  Sisa Erika

  Én is elmondtam, hogy nem varázsló vagyok és ha csodát tudnék tenni akkor valószínûleg máshol lennék. Megbeszéltük, hogy visszajön 2-3 hét múlva! Szerinted mikor jött vissza? ………5 hét múlva 5 db körömmel, mert közben nagytakarítást is tartott és eszébe sem jutott a kesztyû és hogy kicsit  vigyázzon a körmeire.
  Hogy tapad meg a zselé a bõrõn? És ahová felviszed a zselét, elõtte arra a bõrre is teszel tapadás/gombásodás stb… anyagokat?
  Ne nézzetek hülyének, hogy ilyet kérdezek, de 2007-ben a Crystal Nails-nél még tipet tanítottak rágott körömre, nem én találtam ki (vizsgatétel is volt)! Ezt üzenem annak is a leminuszolt!
  Amúgy köszönöm mindenkinek aki segíti azokat akiknek nincs még 5-10 év szakmai háttere és gyakorlata!

  Inaktív
  Névtelen

  Nálam nincs választás.Én csak építek.Nekem már kezdõ koromban is ez vált be.A tipes körmökkel mindig baj volt.

  Inaktív
  Névtelen

  Nem kell a bõrére kenni az elõkészítõ anyagot,elég csak a fertõtlenítõ.Ne aggódj amiatt,h a bõrére kened,mert az nem tapad oda csak ideiglenesen.Az anyag elválik a bõrétõl egy kis idõ múlva.Nem lesz gombás.
  A suliban nekünk is azt tanították 2006ban,h rágottra tipet kell tenni.Én akkor próbáltam is,de nekem az nehezebb volt,mint a sablonnal megépíteni.

  Felhasználó
  Simon Ilona

  Rágott körömnél eleve nem tudod úgy formázni a szabadszélt,hogy legalább nagyjából illeszkedjen a tiphez…már kb. ennél a pontnál halálra van ítélve a ragasztás,nehéz úgy ragsztani ilyenkor hogy ne legyen levegõs….
  Ezért inkább sablon,ki az anyag egy picit a bõrre is és építés :)!És semmi pánik,megmarad a köröm !!

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 274