Nails.hu Fórumok Műkörmös Fórum Online pénztárgép a körmösöknek is? Mit szóltok?

Online pénztárgép a körmösöknek is? Mit szóltok?

 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
 • Vendég
  Névtelen
  Felhasználó
  Nails.hu

  Teszt poszt 2

  Felhasználó
  Nails.hu

  új teszt poszt

  Felhasználó
  Hajnal Judit (Junó)

  Sziasztok!
  Vidéki körmöskènt a vèlemènyem…..
  Vidéken töredékéèrt csinàlunk körmöket nem tudom mièrt,mert èn is elvégeztem a dràga tanfolyamot… Nekem is annyiba van az anyag,a rezsi,a minden…. mègis….
  Itt vidèken aki màr làtott ecsetet az màr mindenki körmös… Occó körmöket gyàrtanak fillèrekért…
  Pénztàrgèp? Hàt akkor inkàbb én sem körmözök… Huzzàk csak le rólunk a bõrünket is… Minek az nekünk?
  Ugy gondolom ,hogy aki eddig èpphogy ki tudta a jàrulèkokat fizetni az nem fog törekedni mèg egy pènztàrgèp beszerzèsen is… Vagy feketézik majd vagy feladja… Rizikó a körmözès manapsàg… Mivel nyomatjàk itt a csinàld magad otthon körmeidet promót!
  Igen! Sokan megcsinàljàk maguknak… Minden bokorban nõ egy körmös ,aki megcsinàlja anyunak ès a barinõknek a körmèt… Hogy hogyan?!?! Nos , én is kifestem a lakàsom,mert ugy az olcsóbb, mégha nem is tökèletes… Ettõl mèg a festõ éhen marad… Sajnos rossz az egèsz elosztàs… Nincs pénz… Igèny pedig volna!

  Felhasználó
  Girst Kitti

  Imádok körmözni, de igencsak elgondolkoztam. Tudom hogy a vendégek sem tehetnek róla, de az egyetlen megmaradt út az emelés… és ez sem gondolnám, hogy járható út. Nekik sem fér bele minden a végtelenségig, viszont mi sem nyelhetünk be ekkora plusz költséget. Egyszerûen nem értem ezeket az intézkedéseket…. mintha eddig olyan hûû de megérte volna vállalkozónak lenni

  Felhasználó
  Desics Szilvia

  Nem tudjátok véleltlenül, hogy KATA-s ksadózó vállalkozónak is kell majd a pénztárgép?

  Felhasználó
  Girst Kitti

  Én is az vagyok, amikor elõtte szóbakerült teljeskörûnek harangozták be, tehát akkor mi is. Biztosat majd könyvelõ tud mondani

  Inaktív
  Névtelen

  A teljes cikk (forrás teol.hu ):

  „Zugmelós legyek, aki otthon fogadja törzsvendégeit?”
  Fodrászok, pedikûrösök, mûkörmösök, masszõrök, kozmetikusok, taxisok is készülhetnek a váltásra: online pénztárgépet kell beszerezniük.
  A közel két évig tartó „bevezetés” során a kereskedõk teljes bizonytalanságban próbálták követni a napról napra változó szabályokat, miközben attól rettegtek, mikor bünteti meg õket a NAV szabálytalanság miatt. A kiskereskedelem csaknem kétéves átállása során mára a gyártók kialakították a kívánt pénztárgépeket, így feltehetõen ezek beszerzése kevesebb gondot okoz majd a szolgáltatói szektorban, ám az érintettek nagyon nem örülnek a várható változásnak. A tervek szerint nyártól a fodrászoknak, taxisoknak, mûkörmösöknek is kötelezõ lesz online kasszát használni, a többség attól tart, hogy nem fogja tudni kitermelni a többletköltségeket.
  A tervek szerint nyártól a fodrászoknak, taxisoknak, mûkörmösöknek is kötelezõ lesz online kasszát használni
  – Én akkor becsukom a boltot – mondja az egyik szekszárdi körmös. Hozzáteszi, a végén még arra kényszerítik, hogy zugmelós legyen, aki otthon fogadja a legmegbízhatóbb törzsvendégeit, mert a saját, legális üzlet költségeit már nem tudja majd kitermelni. – A vendég csak azt látja, hogy másfél órányi munkáért háromezer forintot fizet. Csakhogy ennek igen csekély része marad meg. A rezsit, a járulékokat, az adót és bérleti díjat fizetni kell, ráadásul a nõk – hozzáteszem joggal – elvárják, hogy mindig tudjak ajánlani néhányat a legújabb, trendi színekbõl. Az sem utolsó szempont, hogy csak korszerû, megbízható eszközökkel dolgozzak, amelyek nem olcsók, csak a lámpa több tízezres tétel. A bevételem jelentõs részét tehát visszaforgatom az eszközökbe, anyagokba. Nem hiszem, hogy elbírok egy újabb terhet – mondja kétségbeesve a szakember.
  – Úgy tûnik, az elkövetkezõ években rossz világ vár a taxisokra – hangoztatta ifj. Handa Károly, a szekszárdi Gábriel Taxi Egyesület elnökhelyettese. – Hirtelen túl sok minden szakad majd a nyakukba. Hallottuk a híreket, hogy kötelezni fognak minket az online pénztárgépek használatára – GPS alapú szoftver lesz az összekötõ kapocs a NAV-val. Ennek biztosan lesznek fenntartási költségei, ráadásul az órákat is megint cserélni kell. Ráadásul egy tervezet szerint néhány éven belül tíz évesnél idõsebb autóval nem lehet majd dolgozni, illetve ötévenként KRESZ-, etikett- és kommunikációs tanfolyamok elvégzése köteleznek minket. Ahhoz, hogy mindent ki tudjunk fizetni, tarifát kellene emelni, erre viszont nincs fizetõképes kereslet. Félõ, hogy több kollégánk nem tudja majd kitermelni a költségeket.
  A szépségszalonokban többnyire több szolgáltató is „bérel széket”, valószínûleg mindegyiküknek saját pénztárgépet kell vennie
  Most akkor szépen vagy nyomdafestéket nem tûrõ hangnemben mondjam a véleményemet? – kérdezett vissza egy szekszárdi fodrász. – Ebbõl valaki nagyon meggazdagszik, de hogy nem egy kisvállalkozó, az is biztos. Csak az online pénztárgép forgalmazója jár majd jól. Ezt az egész eljárást teljesen felesleges pénzkidobásnak tartom, nem lesz tõle fehérebb a gazdaság, viszont többen is azt tapasztalják majd, hogy nem tudják kigazdálkodni a készüléket és a járulékos költségeket. Így aztán nem lesz ritka, hogy aki nem bírja pénzzel, visszaadja az ipart. Hogy a kis szolgáltatók, fodrászok, mûkörmösök, taxisok ellehetetlenítése is cél vagy csak az újabb sarc kivetése, egyelõre nem tudom. Azt viszont igen, hogy most ezzel az intézkedéssel mind a kettõt elérik – véli a kisvállalkozó.

  Nyár elejétõl várható az átállás
  A szakma tavaszra várja a módosított rendelet megjelenését. A csere újabb hulláma 50-60 ezer vállalkozást érint az elemzõk szerint, ráadásul egy olyan kör kerül most képbe, amelynek nagy része korábban semmilyen pénztárgépet nem használt, így meg kell tanulniuk annak kezelését is. Mivel egy ilyen jogszabályt Brüsszelnek is el kell fogadnia, ami két-három hónapos folyamat, ezt követõen várhatóan 50-60 ezer kassza terítése nagyjából ugyanennyi idõt vesz majd igénybe, ezért leghamarabb nyár elejére valósulhat meg az átállás, amelyre a forgalmazók már felkészültek.
  Külön pénztárgép, külön internetkapcsolat
  A gyártók és a kereskedõk szerint a szolgáltatóknak jelentene könnyítést, ha a pénztárgépet nemcsak egy felhasználó használná. Ugyanakkor valószínûleg a továbbiakban sem lesz lehetõség arra, hogy egyszerre, tehát egy idõben több felhasználó kapcsolódhasson ugyanahhoz a pénztárgéphez. Pedig éppen a szolgáltató szektorban – fodrászoknál, kozmetikusoknál – volna erre szükség. Az érintett szakmák esetében gondot okozhat, hogy a fodrászok többsége jellemzõen nem alkalmazottként, hanem széket bérelõ vállalkozóként dolgozik a szalonban, így nem lesz lehetõségük egy pénztárgépet használni.

  Nem lehet majd beférni a szalonba tõlük
  Nagyjából ötvenezer pénztárgépre lesz szükség a szolgáltató szektorban, miután megjelenik az a rendelet, ami a kereskedõk után újabb szakmákat von be az online kasszák rendszerébe. A szektor legnagyobb problémája, hogy a szépségszalonokban jellemzõen több szakember – fodrász, kozmetikus, körmös, masszõr – dolgozik, de többnyire egyikük sem alkalmazottként, hanem vállalkozóként, ráadásul egy-egy széket bérelnek. Ha pedig nem lesz lehetõség közös pénztárgép használatra, mindannyiuknak egyenként be kell majd szerezniük egy-egy pénztárgépet, így egy szalonban akár három pénztárgépre is szükség lehet.

  Inaktív
  Névtelen

  Mit szóltok hozzá?

  Inaktív
  Névtelen

  Épp az ellenkezõjét fogják vele elérni, mint amire számítanak. A fekete piacot fogják erõsíteni. Nem volt elég eddig amennyit legalább bevallottunk…..most majd otthon a konyhaasztalokon készülnek a körmök, a fürdõkádban mossa a fodrász a hajat…stb-stb… és semmit sem fogunk bevallani!!!….Így majd biztos jó lesz nekik!!! 

  Felhasználó
  Desics Szilvia

  Nem kell pénztárgép!!
  http://fodraszinfo.com/portal/breaking-a-nap-jo-hire-online-penztargep-nem-kell-a-fodraszatba/

  Inaktív
  Névtelen

  x

  Inaktív
  Névtelen

  .

  Felhasználó
  Nails.hu

  asd

14 bejegyzés megtekintése - 1-14 / 14